FHI: Salmonella-utbrudd i Europa trolig knyttet til kindersjokolade

Et salmonella-utbrudd i Europa knyttes til den populære Kindersjokoladen. De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge FHI.

Flere kinderegg tilbakekalles i Storbritannia og flere andre land i Europa. Foto: Victoria Jones/PA/NTB
Flere kinderegg tilbakekalles i Storbritannia og flere andre land i Europa. Foto: Victoria Jones/PA/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det pågår et utbrudd i Europa forårsaket av mage-tarmbakterien monofasisk Salmonella Typhimurium. Så langt er det påvist smitte hos 126 personer fra åtte ulike europeiske land, inkludert ett tilfelle fra Norge, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Intervjuer av de syke har ført til mistanke mot Kindersjokolade fra produsenten Ferrero.

– Kindersjokoladeprodukter, inkludert Kinderegg, er mistenkt smittekilde. Mattilsynet undersøker om produktene er kommet til Norge.

Flere land har trukket Kinderproduktene fra markedet. Produktene som er mistenkt smittekilde, har så langt kommet fra samme fabrikk i Belgia.

Tirsdag kveld er det ikke meldt at sjokoladen er trukket fra det norske markedet.

– Vi har foreløpig ikke fått beskjed om å fjerne produktet fra butikkhyllene, sier butikkmedarbeider hos Coop Prix i Kongsvinger, Hilde Bakke, til Glåmdalen.

Ferrero har kalt tilbake enkelte varepartier inntil resultatene fra undersøkelser er klare, ifølge AFP. Medianalderen til de som har fått påvist smitte, er fire år.

– Ingen av våre Kinderprodukter på markedet har testet positivt for salmonella, og vi har ikke mottatt klager fra forbrukere, skriver Ferrero i en uttalelse på selskapets franske nettside mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer