Covid-19:

FHI: Så mange nordmenn har vært coronasmittet

Rundt 100.000 personer i Norge har vært coronasmittet, ifølge FHIs siste beregninger. Det er for tiden trolig like mye smitte i samfunnet som i april.

Det er trolig like mange smittede ute i samfunnet som under forrige topp i april, ifølge FHI. Her er folk ute i julegatene i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Det er trolig like mange smittede ute i samfunnet som under forrige topp i april, ifølge FHI. Her er folk ute i julegatene i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Siden starten av epidemien anslår vi at totalt 97.000 personer i Norge har vært smittet, skriver FHI i sin siste modelleringsrapport for pandemien.

Dette tallet beskriver situasjonen på søndag, og med dagens smittetrykk vil antall smittede siden den gang trolig ha oversteget 100.000.

Det er imidlertid stor usikkerhet rundt tallet, blant annet fordi langt ifra alle smittetilfeller blir oppdaget. FHI anslår at de 32.767 bekreftede smittetilfellene som var registrert søndag, utgjør rundt 34 prosent av totalen.

Med 95 prosents sikkerhet slås det fast at det har vært mellom 86.000 og 109.000 smittede i Norge.

Tilbakegang

Den siste ukesrapporten fra FHI viser at smittespredningen har stoppet opp, og at det for første gang siden første halvdel av oktober ble meldt om færre smittede enn uken før.

– Reduksjonen i antall smittende kan skyldes at vi ser resultater av de nye tiltakene. Vi håper og vi tror at det er grunnen – iallfall den viktigste grunnen. Men det kan også være resultat av at færre testet seg, sa Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg da hun presenterte tallene på regjeringens coronapressekonferanse onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer