FHI regner med at alle har fått tilbud om vaksine i løpet av august

Selv uten Janssen-vaksinen med i beregningen, mener nå FHI at alle nordmenn skal ha fått tilbud om koronavaksine innen august er omme.

Alle voksne nordmenn vil ha fått tilbud om å ta vaksine mot covid-19 innen august er omme, anslår FHI. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Alle voksne nordmenn vil ha fått tilbud om å ta vaksine mot covid-19 innen august er omme, anslår FHI. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvis vi bare tar hensyn til Moderna og Pfizer, regner vi med at den siste gruppen 18–45 vil få tilbud om første dose innen august måned, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) til VG.

Det er nylig inngått avtaler med Pfizer om ytterligere vaksineleveranser. Norge får to millioner ekstra doser i løpet av sommeren.

Fra mai til august får Norge totalt et sted mellom 4,7 og 5,3 millioner doser av vaksinen fra Pfizer/Biontech. Bare i løpet av neste måned ventes 1,1 millioner doser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer