FHI: R-tallet er nede på 1,0. I Oslo er tallet 0,7

Reproduksjonstallet siden 9. mars er på 1,0, ifølge Folkehelseinstituttets ukerapport. Det betyr at hver koronasmittede person smitter én annen i gjennomsnitt.

Publisert
Sist oppdatert

Sannsynligheten for at reproduksjonstallet er høyere enn 1 ligger likevel på 73 prosent, skriver Folkehelseinstituttet (FHI).

Tre fylker, deriblant Oslo, har et synkende R-tall. Tallet er imidlertid usikkert i fire fylker, og i Vestland og Viken.

0,7 i Oslo

R-tallet er synkende i flere fylker. I Oslo er tallet nå helt nede på 0,7, ifølge FHIs ukerapport. I Viken går den derimot feil vei.

– Vi finner at smittetrenden er økende i Viken og Vestfold, og sannsynlig økende i Rogaland. Trenden er synkende i Oslo, Nordland og Vestfold og Telemark og sannsynlig synkende i Innlandet.

Raymond Johansen: - Oppløftende

Oslo har klart flest meldte tilfeller per 100.000 innbyggere (587 i uke 11 og 12 samlet), men det var en nedgang i antall meldte tilfeller på 21,6 prosent sist uke til tross for økt testing, heter det i rapporten.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) øyner håp om gjenåpning mot slutten av april etter gladmeldingen om at smittespredningen i Oslo nå synker.

– På kort tid har R-tallet gått fra 1,3 til 0,7 i Oslo. Det er oppløftende, ikke minst fordi vi har å gjøre med mer smittsomme varianter av koronaviruset, sier Johansen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer