FHI-overlege tror vi kan være nær en topp i antallet coronainnlagte

Lørdag var over 300 coronapasienter innlagt på norske sykehus. Men utviklingen går ikke nødvendigvis i feil retning, mener FHI-overlege Preben Aavitsland.

Assisterende avdelingssjef, Astrid Gjerland, ved avdeling for anestesi, intensiv, operasjon og akuttmottak ved Bærum sykehus i kohort stuen til coronapasienter på intensivavdelingen. Sykehuset går mot en normalsituasjon etter å ha vært i høy koronaberedskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Assisterende avdelingssjef, Astrid Gjerland, ved avdeling for anestesi, intensiv, operasjon og akuttmottak ved Bærum sykehus i kohort stuen til coronapasienter på intensivavdelingen. Sykehuset går mot en normalsituasjon etter å ha vært i høy koronaberedskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Påskeaften var 306 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge, en økning på 17 pasienter fra dagen før. Tallet er dermed ikke så langt fra de 325 pasientene som var innlagt 1. april i fjor, det foreløpig høyeste innlagt-tallet siden pandemien startet.

Men samtidig er de nasjonale smittetallene i ferd med å flate ut. Det siste døgnet er det registrert 692 nye koronasmittede i landet. Det er 80 færre enn gjennomsnittet den siste uken.

Overlege Preben Aavitsland i FHI understreker at dette vil gi et forsinket utslag på antallet innlagte.

Tror på færre coronainnlagte

– Tallet for nye innleggelser synker et par uker etter at antallet nye smittede synker. Det passer derfor at vi nå ser synkende innleggelsestall, sier han til NTB.

Og overlegen understreker at tendensen allerede kan være synlig.

– I uke elleve nådde vi toppen med 224 nye innleggelser, i uke tolv var det 197. I inneværende uke er vi foreløpig på 104, og havner nok på rundt 150, sier han.

Helsedirektør Bjørn Guldvog tror også man kan se lavere tall på koronainnlagte i tiden som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer