FHI: Over halvparten av befolkningen er fullvaksinert

Over halvparten, 51,8 prosent av befolkningen, er nå fullvaksinerte. Det viser tall fra Folkehelseinstituttet torsdag morgen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) er glad for at halvparten av befolkningen nå er fullvaksinert. Han oppfordrer alle som ikke har tatt første dose om å ta kontakt med kommunen de bor i. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) er glad for at halvparten av befolkningen nå er fullvaksinert. Han oppfordrer alle som ikke har tatt første dose om å ta kontakt med kommunen de bor i. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Til nå har 3.823.288 personer fått første dose av koronavaksinen. Det tilsvarer en andel på 70,9 prosent av befolkningen. 2.794.801 personer har fått andre dose og er fullvaksinerte.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier tallene er svært gledelige og at vaksineringen vil gå enda raskere i tiden fremover.

– Det er først og fremst takket være at vi har fått tilgang til enda flere vaksiner gjennom EU-samarbeidet, sier han.

– Tusen takk til alle som står på rundt omkring i kommunene for å sette alle vaksinene, og takk til alle som stiller opp. Nå må vi bokstavelig talt brette opp ermene slik at enda flere blir vaksinert, sier Høie i en melding til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer