FHI: Over 2.100 har fått coronavaksine i Norge så langt

2.100 personer er vaksinert hittil, ifølge systemet for registrering av vaksinasjon, opplyste FHI-direktør Camilla Stoltenberg under pressekonferansen søndag.

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet og helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferansen om koronasituasjonen søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet og helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferansen om koronasituasjonen søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi tror kanskje at det tallet er noe lavere enn det som er det reelle tallet, fordi det er forsinkelser i registreringen, sa Stoltenberg.

Hun sa også at de regner med å ha en effektiv fremdrift i vaksinasjonen i månedene som kommer.

Så langt er det registrert 2.113 vaksinerte i Norge.

– Først mandag går startskuddet på ordentlig, sa statsminister Erna Solberg (H).

Til sammenligning har over 40.000 fått første vaksinestikk i Danmark. Danskene har altså vaksinert 0,7 prosent av befolkningen, mens Norge har vaksinert 0,04 prosent så langt.

Ifølge Stoltenberg anslår FHI at man får nok vaksiner til fem millioner nordmenn i løpet av de første tre kvartalene av 2021.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer