FHI oppfordrer alle foreldre til å sjekke for hodelus

Folkehelseinstituttet ser hodelus som et tilbakevendende problem. Nå inviteres foresatte og foreldre til å sjekke seg samtidig.

FHI ber nå om at foreldre og foresatte i de tusen hjem går gjennom husstanden med lusekammen. Her er en voksen hodelus avbildet. Foto: Preben Ottesen / Folkehelseinstituttet / NTB
FHI ber nå om at foreldre og foresatte i de tusen hjem går gjennom husstanden med lusekammen. Her er en voksen hodelus avbildet. Foto: Preben Ottesen / Folkehelseinstituttet / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvis alle sjekker seg denne helgen slik at de med lus kan behandles på omtrent samme tidspunkt, vil det redusere antall hodelustilfeller, sier forsker Bjørn Arne Rukke i avdeling for skadedyrkontroll ved Folkehelseinstituttet (FHI) i en pressemelding.

Helgen 11.–12. mars ber FHI om at alle foreldre og foresatte sjekker husstanden for hodelus.

Anslagsvis rammes 1-2 prosent av alle barneskolebarn av lus. Det gjelder hele tiden. FHI beskriver lusen som et tilbakevendende problem i både skoler og barnehager.

For å sjekke om man er smittet, anbefaler FHI at man for eksempel grer håret med lusekam, grer det hele veien fra hodebunnen til hårspissene og grer håret mens det er vått.

– Barn med hodelus trenger ikke å holdes hjemme fra barnehage og skole, men man bør forsøke å få behandlet dem så raskt som mulig, skriver FHI.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer