FHI med coronaråd for bestemte deler av Europa

Selv om store deler av den norske befolkning er vaksinert mot covid-19, opptrer smitten i nye bølger. Nå kommer FHI med coronaråd for bestemte deler av Europa.

Selv om de fleste nordmenn har fulgt myndighetenes anbefalinger om vaksinasjon, mener overlege Preben Aavitsland i FHI at det kan være grunn til å ta forholdsregler når man besøker land utenfor Norge. Foto: Heiko Junge / NTB
Selv om de fleste nordmenn har fulgt myndighetenes anbefalinger om vaksinasjon, mener overlege Preben Aavitsland i FHI at det kan være grunn til å ta forholdsregler når man besøker land utenfor Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Flere land, som Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland, har allerede hatt en vårbølge. Det er særlig i det nordlige Europa, inkludert Storbritannia, at vi ser en vårbølge, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til Flysmart24.

Overlegen opplyser at mindre coronabølger vil melde seg i løpet av 2023.

– Vi må regne med småbølger i flere gjennom året, men ikke noe som gir store virkninger i samfunnet. Dette er den nye normalen, sier Aavitsland.

Selv om de fleste nordmenn har fulgt myndighetenes anbefalinger om vaksinasjon, mener Aavitsland det kan være grunn til å ta forholdsregler når man besøker land utenfor Norge.

– De aller fleste har nå vært smittet, vaksinert eller begge deler. Det gir en god, men ikke fullstendig beskyttelse mot alvorlig sykdom. De som er veldig opptatt av å unngå coronasmitte, kan selv velge en atferd som reduserer risikoen. For eksempel å holde avstand til folk, unngå folk som hoster og unngå trange lokaler med mange mennesker. Det får folk bestemme selv, sier Aavitsland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer