FHI: Lav andel nordmenn får vaksine i første kvartal

I løpet av årets tre første måneder vil bare en liten andel av den norske befolkningen få coronavaksinen, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet redegjorde for status for coronavaksinen på et pressemøte torsdag morgen. Foto: Jil Yngland / NTB
Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet redegjorde for status for coronavaksinen på et pressemøte torsdag morgen. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

– Det er en relativt rolig opptrappingsplan, sa smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI på et pressemøte torsdag morgen.

Foreløpig forventer FHI å få rundt 6 millioner doser av Pfizer- og Moderna-vaksinen i løpet av 2021. Men det er stor usikkerhet når det gjelder leveringstakten, ifølge Bukholm.

– Vi vet aldri helt hvordan den blir, sier han.

Norge har også en avtale om å få 3,3 millioner doser av AstraZeneca-vaksinen når den blir godkjent.

Alle vaksinene er todosevaksiner. Det betyr at med disse tre vaksinene kan rundt 4,5 millioner nordmenn bli vaksinert i løpet av året.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer