FHI: Influensasesongen fortsetter

Sesongens influensautbrudd fortsetter. Aktiviteten er relativt stabil etter nedgang de siste ukene, viser FHIs ukesrapport.

Etter at en topp i influensaaktiviteten ble passert i julen, har aktiviteten gått ned de første ukene på nyåret. FHI utelukker likevel ikke at det kan komme en ny topp på senvinteren. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Etter at en topp i influensaaktiviteten ble passert i julen, har aktiviteten gått ned de første ukene på nyåret. FHI utelukker likevel ikke at det kan komme en ny topp på senvinteren. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Vinterens bølge av covid-19 er på retur, mens det de siste ukene har vært en økning av RS-virus infeksjoner, melder Folkehelseinstituttet.

Antallet nye innleggelser med laboratoriebekreftet covid-19 har gått ned siden uke 50. I uke 3 var det registrert 165 innleggelser, etter 228 i uke 2, ifølge FHI.

Det ble registrert 40 covid-19 assosierte dødsfall i uke 2, mot 39 i uke 1. Midlertidige problemer med data fra Dødsårsaksregisteret medfører at data om covid-19-assosierte dødsfall fra uke 2 må «må tolkes med varsomhet», mens data for uke 3 er ukomplette, står det i rapporten.

Etter at en topp i influensaaktivitet ble passert i julen, har aktiviteten som vanlig gått ned i de første par ukene på nyåret. Fallet har nå flatet ut, og for enkelte indikatorer kan det anes en ny stigning.

– Vi kan ikke se bort fra en ny tilvekst mot en andre topp på senvinteren, slik det har vært i mange tidligere influensasesonger, skriver FHI.