FHI: Halvparten av barn og unge kan ha hatt corona i Oslo

FHI regner med at man oppdager kun halvparten av coronainfeksjonene i landet. I Oslo tror de så mye som halvparten av alle barn og unge kan ha hatt viruset.

Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Folkehelseinstituttets (FHI) fagdirektør Frode Forland svarer dette på spørsmål fra Dagbladet om den danske pandemieksperten Lone Simonsens nylige uttalelse.

Ifølge henne vil halvparten av den danske befolkningen sannsynligvis ha gjennomgått coronainfeksjon innen utgangen av januar, og hun mener at coronapandemien vil ebbe ut innen våren.

Forland viser til at Danmark har bedre oversikt og mindre mørketall enn Norge.

– I Norge antar vi at vi har klart å oppdage halvparten av dem som har gjennomgått infeksjon, kanskje. Men om vi ser på våre undersøkelser, så er det ikke usannsynlig at bortimot halvparten av barn og unge i Oslo har gjennomgått covid-19-infeksjon og fått god beskyttelse, sier han til avisen.

Han sier videre at FHI håper på å få en kontrollert smittespredning framover i Norge, men at man må være forberedt på at mange vil bli smittet nå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer