FHI-direktøren ber uvaksinerte møte opp: – Det haster

FH-direktør Camilla Stoltenberg oppfordrer uvaksinerte til å vaksinere seg. – Det haster. Vi venter en stor bølge med smitte rett etter nyttår, sier hun.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

– Risikoen for å bli smittet blir nå større enn noen gang. Vaksinasjon beskytter godt mot alvorlig sykdom. Jeg ber derfor dem som så langt har takket nei til vaksinasjon, om å tenke seg om en gang til. I alle landets kommuner står man klare til å gi første dose, sier Stoltenberg.

– Når så mange smittes i løpet av kort tid, vil risikoen for å bli alvorlig syk være større enn noen gang for de som ikke er vaksinerte. Men vaksinene vil beskytte den enkelte godt, legger hun til.

Et stort antall samtidig syke kan gi stor belastning på sykehus, kommunehelsetjenestene og hele samfunnet, understreker FHI. De uvaksinerte utgjør nå halvparten av dem som legges inn i sykehus for covid-19.

– Derfor oppfordrer vi alle uvaksinerte til å møte opp på vaksinasjonssentrene i det nye året for å starte vaksinering, sier Camilla Stoltenberg.

Omikronvarianten fører nå til en ny bølge av smitte og sykehusinnleggelser i mange europeiske land. Kommunene og sykehusene forbereder seg på at denne bølgen kommer til Norge i januar.

– Vi har nå trolig et kort tidsintervall før smitten raskt vil stige. Det må vi utnytte for å få vaksinert flest mulig av dem som venter på sin første, andre eller tredje vaksinedose, sier FHI-direktøren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer