FHI: Coronasmitte på 347 skoler og i 112 barnehager i november

Den økte smitten i samfunnet førte til en økning i påviste coronatilfeller i norske skoler og barnehager i november, melder Folkehelseinstituttet.

Det ble påvist coronasmitte på 347 skoler i Norge i november, ifølge tall fra FHI. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Det ble påvist coronasmitte på 347 skoler i Norge i november, ifølge tall fra FHI. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De understreker at det i de fleste skolene og barnehagene der det er påvist smitte, ikke har skjedd videre smittespredning.

– Smitte forkommer i skoler, men de aller fleste skolene der det påvises smitte, har få tilfeller. Dette tyder på at smittespredning på skoler vanligvis er begrenset, sier overlege Margrethe Greve-Isdahl ved Folkehelseinstituttet.

I landets 3.200 skoler ble det påvist smittetilfeller blant elever og ansatte i totalt 347 skoler i november. 29 av skolene hadde flere enn 10 smittetilfeller, mens seks skoler hadde flere enn 20 tilfeller.

Det var mindre smitte i barneskoler (174) enn i ungdomsskoler (89) og videregående skoler (77). I kombinerte skoler fra 1. til 10. trinn var det sju som hadde koronasmitte i november.

Smitte påvist i 112 barnehager

I 112 av landets 5.730 barnehager ble det påvist smitte i november blant ansatte eller barn. Bare én av barnehagene har hatt flere enn ti smittetilfeller.

I midten av november var det i aldersgruppen 13–19 år at antallet smittetilfeller økte mest. Men etter at det ble innført blant annet rødt tiltaksnivå i videregående skoler og noen steder også på ungdomsskoler, er imidlertid smittenivået mer enn halvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer