FHI ber kommunene forberede seg på kraftig influensasesong

Folkehelseinstituttet (FHI) ber alle kommuner sikre tilbud om influensavaksine til risikogrupper. Det gjelder særlig barn.

Oslo 20211022. Helsemyndighetene forventer at influensasmitten kommer for fullt etter pandemien.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Oslo 20211022. Helsemyndighetene forventer at influensasmitten kommer for fullt etter pandemien.Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

I fjor var vaksinedekningen rekordhøy, unntatt for én gruppe: Barna. Under ett av ti barn i risikogruppene ble vaksinert, ifølge et rundskriv fra FHI som er sendt ut til kommunene.

– Tilbudet må styrkes, både lokalt og nasjonalt, slår FHI fast i rundskrivet.

Den kommende vinteren kan bli svært uforutsigbar når det gjelder influensa, sier FHI-lege Trine Hessevik Paulsen til ABC Nyheter. Usikkerheten gjelder både størrelsen på epidemien og starttidspunktet.

– Vi bør være forberedt på at det kan bli et kraftigere influensautbrudd denne vintersesongen, og at det kan komme både tidligere eller senere enn normalt, sier hun.

– Det er fremdeles uvanlig mange barn som aldri har møtt influensavirus før, påpeker FHI-legen.

Influensasesongen starter normalt i november og når toppen rundt juletider.

– I forrige sesong kom influensautbruddet så sent som i mars, et så sent influensautbrudd er aldri tidligere registrert i Norge, sier Hessevik Paulsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer