FHI: Antall coronadødsfall er økende – en ny coronabølge har startet

Antall nye sykehusinnleggelser og dødsfall på grunn av covid-19 er økende. FHI mener dette sannsynligvis er starten på en ny covid-19 bølge.

Smittespredningen, antall nye sykehusinnleggelser og dødsfall på grunn av covid-19 er økende, ifølge Folkehelseinstituttet. Foto: Jil Yngland / NTB
Smittespredningen, antall nye sykehusinnleggelser og dødsfall på grunn av covid-19 er økende, ifølge Folkehelseinstituttet. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

I sin ukesrapport skriver Folkehelseinstituttet (FHI) at smittespredningen og antall nye sykehusinnleggelser og dødsfall på grunn av covid-19 er økende.

Der står det at dette sannsynlig er starten på en ny covid-19 bølge i Norge.

– Det er usikkert hvor stor denne bølgen vil bli, men trolig vil en vinterbølge med de variantene vi kjenner nå, ikke gi en betydelig større belastning på sykehusene enn sommerbølgen i 2022 ga, skriver FHI.

De to siste ukene er det rapportert om 316 nye sykehusinnleggelser med covid-19 – 166 i forrige uke (uke 44) og 150 uken før. I uke 42 var tallet 120.

Antallet ukentlige koronarelaterte dødsfall har ligget relativt stabilt mellom 22 og 36 fra uke 34 til uke 43, men økte til 44 forrige uke.

(©NTB)

Mer om