FHI anbefaler at apekopper defineres som allmennfarlig smittsom sykdom

Folkehelseinstituttet har anbefalt at Helse- og omsorgsdepartementet vurderer om apekopper skal klassifiseres som allmennfarlig smittsom sykdom.

Hovedårsaken til at vi gir denne anbefalingen, er at det vil sikre pasienter med apekopper viktige rettigheter, opplyser assisterende direktør Geir Bukholm i FHI. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Hovedårsaken til at vi gir denne anbefalingen, er at det vil sikre pasienter med apekopper viktige rettigheter, opplyser assisterende direktør Geir Bukholm i FHI. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Hovedårsaken til at vi gir denne anbefalingen, er at det vil sikre pasienter med apekopper viktige rettigheter så som gratis konsultasjon, testing og behandling, sier assisterende direktør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) i en pressemelding.

På bakgrunn av anbefalingen har Helse- og omsorgsdepartementet fredag sendt ut et forslag på høring om å endre forskrift om allmennfarlige smittsomme sykdommer, slik at apekopper klassifiseres som en allmennfarlig smittsom sykdom, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet fredag.

Forslaget bygger på helsefaglige og smittevernfaglige anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer