FHI advarer mot falske eposter om helseundersøkelse

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse.

Falsk e-post som kan se ut som om den er en undersøkelse fra Folkehelseinstituttet. Undersøkelsen ender med en premie som kun koster frakt, og deretter blir man trukket et større beløp. Foto: Printscreen /FHI / NTB
Falsk e-post som kan se ut som om den er en undersøkelse fra Folkehelseinstituttet. Undersøkelsen ender med en premie som kun koster frakt, og deretter blir man trukket et større beløp. Foto: Printscreen /FHI / NTB Vis mer
Publisert

Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten.

– Takk til dere som har varslet oss om dette, slik at vi fikk undersøkt saken og får gått ut og advart mot å åpne epostene og klikke på lenkene, sier hun.

I eposten bes mottakere om å åpne en lenke med en falsk spørreundersøkelse. På slutten av undersøkelsen er det en premie som tilsynelatende er gratis og kun koster frakt, men som ifølge FHI fører til at man blir trukket et større beløp.

Den grafiske profilen i eposten er en letterligning av FHIs, og i avsenderfeltet står det Folkehelseinstituttet, men det er brukt flere ulike eposter som ikke er fra instituttet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer