FHI: 15 nye tilfeller av britisk virusmutasjon bekreftet

163 tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset er påvist i Norge. Det er 15 flere tilfeller enn torsdag, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Foto: Jil Yngland / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

115 påviste tilfeller stammer tatt fra prøver tatt i uke 1, 2 og 3. Uken med flest påviste tilfeller av mutasjonen er uke 1 med 45 tilfeller.

Det er til sammen påvist 87 tilfeller i Viken og 38 i Oslo. Vestland og Rogaland har elleve bekreftede tilfeller hver. De øvrige er i Vestfold og Telemark (5), Agder (5), Troms og Finnmark (3) og Innlandet (1). Hvor de to øvrige tilfelle hører til, fremgår ikke av oversikten.

Så langt er 1.450 positive koronaprøver sjekket for det muterte viruset. I januar har 5,2 prosent av alle viruspåvisninger i landet blitt sekvensert.

FHI har ikke påvist flere tilfeller av den sørafrikanske virusvarianten. Totalt tre tilfeller ble påvist i uke 1 og 2 og er i tilknytning til reiser.

Fram til utbruddet i Nordre Follo på Østlandet kunne alle tilfeller av den britiske varianten i Norge knyttes direkte til reiser til utlandet. Utbruddet er det første kjente tilfellet hvor mutantviruset har smittet mellom personer i Norge. Det er innført svært strenge tiltak i en rekke kommuner på Østlandet, inkludert hovedstaden, som følge av utbruddet.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer