FHI: 13 nye tilfeller av britisk virusmutasjon bekreftet

148 tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset er påvist i Norge. Det er 13 flere tilfeller enn onsdag, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Over 150 tilfeller av den britiske virusmutasjonen har blitt påvist i Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Over 150 tilfeller av den britiske virusmutasjonen har blitt påvist i Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

100 påviste tilfeller stammer tatt fra prøver tatt i uke 1, 2 og 3. Uken med flest påviste tilfeller av mutasjonen er uke 1 med 45 tilfeller.

Det er til sammen påvist 82 tilfeller i Viken og 35 i Oslo. Vestland har elleve bekreftede tilfeller, mens Rogaland har ti. De øvrige er i Vestfold og Telemark (5), Agder (4) og Innlandet (1).

Så langt er 1.147 positive koronaprøver sjekket for det muterte viruset.

FHI har også påvist ett nytt tilfelle av den sørafrikanske virusvarianten. Tilfellene ble påvist i uke 1 og 2 og er i tilknytning til reiser.

Fram til utbruddet i Nordre Follo på Østlandet kunne alle tilfeller av den britiske varianten i Norge knyttes direkte til reiser til utlandet. Utbruddet er det første kjente tilfellet hvor mutantviruset har smittet mellom personer i Norge. Det er innført svært strenge tiltak i en rekke kommuner på Østlandet, inkludert hovedstaden, som følge av utbruddet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer