FHI: - Vi venter en økning i smittetallene fremover

Line Vold i Folkehelseinstituttet sier at de venter at smittetallene vil øke i tiden som kommer, i forbindelse med at mer av samfunnet gjenåpnes.

Line Vold i Folkehelseinstituttet sier at de regner med en økning i coronasmitten den neste tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Line Vold i Folkehelseinstituttet sier at de regner med en økning i coronasmitten den neste tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Denne uken åpnet barnehagene og hytteforbudet ble opphevet. Fra mandag åpner også frisørsalonger og hudpleiesalonger.

Den gradvise gjenåpningen av samfunnet gjør at Folkehelseinstituttet tror at coronasmitten i Norge vil øke den neste tiden.

– Vi minner om at vi venter en økning i smittetallene fremover når vi nå letter på smitteverntiltakene, sa avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet under torsdagens koronapressekonferanse.

Det er til nå registrert 7.368 coronasmittede i Norge, og smittetallene har den siste tiden vært nedadgående.

– Selv om vi venter at smitten vil øke, betyr det ikke at epidemien er ute av kontroll. Vi følger situasjonen tett og øker testkapasiteten og styrker overvåkingen slik at man kan justere tiltakene etter situasjonen, sa Vold.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer