Festnatta: - Folk mister pusten i køen

Flere steder ble det lørdag meldt om mye folk som fester. I Tromsø har folk mistet pusten i kø, og i Porsgrunn gikk over 100 ungdommer gatelangs.

Publisert

– Politiet oppfordrer foreldre med barn i tenårene om å sjekke hvor de er og hente dem om de er i Porsgrunn sentrum, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

De meldte at over 100 ungdommer går gatelangs i byen, og flere av dem skal ha vært beruset.

Tidlig i tenårene

Flere av ungdommene var så unge som 13–15 år, ifølge politiet.

– Det er mange fulle ungdommer som går i gatene. Vi vil gjerne at foreldrene skal hente dem så det ikke oppstår ulykker som at de blir påkjørt, fortalte operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

På Hamar har politiet avsluttet en fest med 30–40 ungdommer der arrangøren hadde mistet kontroll. Vedkommendes pårørende er varslet, ifølge Innlandet politidistrikt.

60 ungdommer samlet

I Tromsø har politiet avsluttet en fest med opptil 60 ungdommer, hvorav mange var mindreårige.

– Foresatt til den mindreårige som arrangerte festen, er varslet og på vei hjem for å passe på at festen forblir avsluttet, meldte de.

I en senere oppdatering opplyste Troms politidistrikt at mange mindreårige ungdommer gikk rundt beruset i sentrum av Tromsø.

– Vi har akkurat tatt hånd om en beruset 14-åring som var helt ute av stand til å ta vare på seg selv. Pårørende er varslet, skrev de.

Trengsel

Det har også blitt meldt om lange køer utenfor byens utesteder.

– Dørvaktene ved ett utested har bedt oss om bistand. Det skal være så mye press i køen utenfor utestedet at folk i køen mister pusten, opplyste operasjonssentralen.

Politiet har reist til stedet for å roe ned køen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer