Festival avviser halvparten av besøkende på grunn av regn og søl

Heavy metal-festivalen Wacken i Tyskland måtte onsdag går til det skritt å avvise besøkende på grunn av ekstraordinære regnmengder.

Regn og søle skaper ugreie forhold for fans på Wacken-festivalen i Tyskland. Foto: Christian Charisius / DPA / AP / NTB
Regn og søle skaper ugreie forhold for fans på Wacken-festivalen i Tyskland. Foto: Christian Charisius / DPA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I morgentimene onsdag, bare timer før den legendariske Wacken-festivalen skulle dras i gang, må arrangøren gi beskjed på Instagram om besøksbegrensning på grunn av værsituasjonen.

– Alle reiseplaner må avbrytes umiddelbart, lød budskapet.

Det er første gang i festivalens historie dette skjer, og arrangøren synes det er ytterst beklagelig. Festivalen er verdens største i sitt slag og holdes 75 kilometer nordvest for Hamburg.

De stadige problemene med været gjør at vi ikke har noe valg, sier arrangøren. Budskapet på nett ble tatt dårlig imot, og mange klaget over elendig kommunikasjon. Rundt 85.000 fans var opprinnelig ventet. Thomas Jensen, en av festivalens grunnleggere, anslår at vel halvparten kommer inn på området.

Himmelen har åpnet seg under opptakten til festivalen, og campingplassen og flere av sceneområdene var onsdag formiddag i dårlig forfatning. Jordene rundt festivalen, der det er midlertidige parkeringsplasser, svømmer i vann. Fellesområdene innenfor gjerdet er et gjørmehav.

På festivalens åpningsdag skal noe av asken til Lemmy Kilmister, frontfigur i bandet Motörhead, senkes i jorden i Wacken som en siste æreshandling. Musikeren døde i 2015, og to gjenlevende medlemmer av bandet skal delta i seremonien.

For første gang skal festivalen gå over fire dager, nå kanskje med værforbehold. Det er planlagt over 200 konserter på ni ulike scener, og blant bandene er Iron Maiden, Megadeth og Helloween.

Mer om