Ferjeruter, veier og skoler stengt: - Det verste har ikke truffet ennå

Nord i landet er fergeruter, veistrekninger og skoler stengt onsdag på grunn av høy vindhastighet. I Lofoten har uværet tatt med seg takplater.

Det er sterk vind i Nord-Norge onsdag, Flere veistrekninger, fergeruter og skoler er blitt rammet. Her blåser det mye ved Gimsøybrua i Lofoten. Foto: Statens vegvesen / NTB
Det er sterk vind i Nord-Norge onsdag, Flere veistrekninger, fergeruter og skoler er blitt rammet. Her blåser det mye ved Gimsøybrua i Lofoten. Foto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert

Det er utstedt oransje farevarsel for svært kraftige vindkast i Ofoten og Lofoten, og gult varsel for Nord-Salten, Vesterålen og Sør-Troms. Meteorologene varslet på forhånd at det enkelte steder kunne bli vindkast opp mot 40 meter i sekundet.

Det har ikke blitt riktig så hard vind i tettbodde strøk, men i fjellstrøkene har det vært vindkast opp mot 46 meter i sekundet, opplyser vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen hos Meteorologisk institutt til NTB.

– Den verste vindøkningen har ikke helt truffet ennå. Man kan utover ettermiddagen vente seg enda mer vind, sier hun.

Stengte skoler på Vestvågøy

På Vestvågøy er alle skoleelever sendt hjem på grunn av det kraftige uværet, skriver Lofotposten.

– Det er vurdert at hentesituasjonen på formiddag og ettermiddag ikke vil være forsvarlig. Nå kan jo vinden avta eller ikke komme opp i meldt styrke, men vi vil ikke ta noen unødvendige sjanser. Boreal har også innstilt bussene, sier Bianca Halvorsen, som er kommunalsjef for oppvekst i kommunen til avisa.

Både på Vestvågøy og i Leknes har vinden tatt med seg taksteiner fra flere bygg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer