Ferdig som trener i Vålerenga

Etter fem sesonger som Vålerenga-trener er Roy Johansen nå ferdig. Han går inn i en administrativ rolle i klubben.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det får NTB opplyst. Spillerne ble informert om avgjørelsen fra klubbledelsen i Vålerenga i 12-tiden fredag. Johansen ble ansatt som VIF-trener i januar 2016 og ledet laget til ett seriegull, i 2019. Han trente også Vålerenga fra 1997 til 2001, da han vant tre NM-gull med klubben.

Han klarte aldri å komme noe lenger enn en NM-semifinale i hans andre periode som VIF-trener. Nå skal han inn i en administrativ rolle med klubben, samtidig som de er på søken etter ny hovedtrener. Etter det NTB får opplyst blir et nytt trenerteam presentert i neste uke.

– Det har vært en konstruktiv dialog med Roy, og vi ønsker å takke han for tiden som har vært hovedtrener for Vålerenga, sier sportssjef Frikk Iuell til NTB.

Johansen var også trener for det norske landslaget i en årrekke. Han trente Norge fra 2001 til 2016 og har tre VM-kvartfinaler å vise til som landslagstrener, samt to OL-deltakelser. Det var i 2010 og 2014.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer