Fengslet iransk skuespiller løslatt mot kausjon

En kjent skuespiller i Iran ble pågrepet for en drøy uke siden etter at hun fjernet et hodeplagg som en protest. Nå er hun løslatt mot kausjon.

Foto: AFP
Foto: AFP Vis mer
Publisert

Hengameh Ghazlani ble løslatt mandag som følge av en ordre fra påtalemyndigheten, opplyser det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Nyhetsbyrået Tasnim melder at hun ble løslatt mot kausjon. Ghazlani var en av åtte kjente personer i Iran som ble pågrepet for å ha støttet demonstrasjonene i Iran i kjølvannet av dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini.

Kort tid før 52-åringen ble pågrepet, publiserte hun en video på Instagram der hun fjerner det pålagte hodeplagget i offentligheten. Ghazlani hadde i forkant antydet at hun kom til å bli tatt av politiet.

Løslatelsen av Ghazlani skjer dagen etter at den fengslede menneskerettsaktivisten Hossein Ronaghi, som har sultestreiket i fengsel, ble løslatt – også han mot kausjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer