Ecuador:

Fengselsdrama: 60 vakter og politifolk tatt som gisler

50 fengselsbetjenter og sju politibetjenter er tatt som gissel av innsatte i et fengsel i byen Cuenca sentralt i Ecuador, opplyser landets innenriksminister.

I Turi-fengselet er dusinvis av fengselsvoktere og politifolk blitt kidnappet av de innsatte, i Cuenca, Ecuador, torsdag 31. august 2023. Foto: Xavier Caivinagua / AP
I Turi-fengselet er dusinvis av fengselsvoktere og politifolk blitt kidnappet av de innsatte, i Cuenca, Ecuador, torsdag 31. august 2023. Foto: Xavier Caivinagua / AP Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi er bekymret for sikkerheten til våre tjenestepersoner, sa innenriksminister Juan Zapata på en pressekonferanse i hovedstaden Quito torsdag.

Gisselsituasjonen startet dagen etter at hundrevis av soldater og politifolk gjennomførte en razzia der de lette etter våpen, ammunisjon og eksplosiver i et av landets største fengsler i byen Latacunga i Andesfjellene sør i landet.

SNAI, det offentlige organet som har ansvar for Ecuadors fengsler, sa tidligere torsdag at gisseltakingen er hevn for den aksjonen, men senere sa myndighetene at den er en protest mot flytting av innsatte til andre fengsler.

Fanger står på taket av Turi-fengselet der dusinvis av fengselsvoktere og politifolk er blitt kidnappet av de innsatte, i Cuenca, Ecuador, torsdag 31. august 2023. Foto: Xavier Caivinagua / AP
Fanger står på taket av Turi-fengselet der dusinvis av fengselsvoktere og politifolk er blitt kidnappet av de innsatte, i Cuenca, Ecuador, torsdag 31. august 2023. Foto: Xavier Caivinagua / AP Vis mer

Ecuador var inntil for få år siden et fredelig land mellom Colombia og Peru, verdens to største kokainprodusenter. Men nylig har også Ecuador blitt et knutepunkt for narkotikasmugling og tilhørende vold.

Fengslene i Ecuador er, i likhet med dem i resten av Latin-Amerika, overfylt. Mange er i tillegg kontrollert av kriminelle gjenger, og det er ikke uvanlig med blodige fengselsopprør der mange blir drept.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer