Femåring sto bak dødsbrann i Philadelphia

En fem år gammel gutt som satte fyr på et juletre, utløste brannen der tolv personer døde i Philadelphia i USA tidligere denne måneden, ifølge etterforskere.

Bygningen var dekket med sot utvendig dagen etter brannen. Brannen var den dødeligste i Philadelphia på minst hundre år, ifølge myndighetene. Foto: Matt Rourke / AP / NTB
Bygningen var dekket med sot utvendig dagen etter brannen. Brannen var den dødeligste i Philadelphia på minst hundre år, ifølge myndighetene. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterforskerne er nesten sikre på at juletreet ble satt fyr på med en lighter like ved, og at gutten var den eneste personen i bygningens andre etasje da brannen startet om morgenen 5. januar. Det opplyste brannmester Adam Thiel på en pressekonferanse tirsdag der han presenterte de foreløpige funnene fra etterforskningen.

Gutten og en annen person i hans families to etasjers leilighet var de eneste overlevende. Han har sagt til flere folk at han lekte med lighteren, ifølge en ransakingsordre. Teorien om at femåringen satte fyr på juletreet, ble først kjent i en ransakingssøknad som ble offentliggjort i forrige uke.

Alle de tolv som døde, var i bygningens tredje etasje. Ingen av de seks brannalarmene som ble funnet i bygningens boligområder, virket, ifølge Thiel.

Den tre etasjer høye mursteinsbygningen eies av Philadelphias offentlige boligmyndighet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer