Fem til sykehus etter kollisjon i Operatunnelen i Oslo

Fem personer ble skadd da en personbil som kjørte i feil kjøreretning, kolliderte med et vogntog i Operatunnelen i Oslo tidlig lørdag morgen.

Bergingsbiler ved inngangen til Operatunnelen etter at en personbil kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog inne i tunnelen tidlig lørdag morgen. Fem personer er skadd og fraktet til Ullevål sykehus. Foto: Annika Byrde / NTB
Bergingsbiler ved inngangen til Operatunnelen etter at en personbil kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog inne i tunnelen tidlig lørdag morgen. Fem personer er skadd og fraktet til Ullevål sykehus. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

En person satt fastklemt i personbilen i rundt 20 minutter. Vedkommende er fraktet i ambulanse til Ullevål, får NTB opplyst av Oslo brann- og redningsetat.

– De fire andre kom seg ut av bilen på egen hånd, og de er også sendt til Ullevål, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NTB. Skadeomfanget er ikke avklart.

– Dette skjedde i østgående løp. Vi har en viss oversikt over hendelsesforløpet, men vi vil innhente video for å få et klart bilde av det som har skjedd. Denne strekningen har mange kameraer, sier Nysæter.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 4.30. Avkjøringen til Mosseveien fra Operatunnelen ble åpnet i 8-tiden lørdag, etter at den var stengt i forbindelse med kollisjonen.

En drøy time etter at ulykken fant sted, opplyser Nysæter at det ser ut til at personbilen kjørte i feil kjøreretning i østgående avkjøringsløp.

– Dette har resultert i kollisjon med trailer som kom kjørende i riktig retning.

Ulykkesanalysegruppen (UAG) hos Statens vegvesen og Statens Havarikommisjon er varslet om hendelsen. Vegvesenets ulykkesgruppe bisto politiet i etterforskningen på stedet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer