Fem skutt og drept i boligblokk i Toronto

Fem personer ble skutt og drept – og en sjette ble såret – i en boligblokk i Canadas største by søndag kveld. Gjerningsmannen ble skutt av politiet.

Politibiler utenfor bygningen hvor fem personer ble drept i Toronto, Canada. Foto: NTB / Reuters
Politibiler utenfor bygningen hvor fem personer ble drept i Toronto, Canada. Foto: NTB / Reuters Vis mer
Publisert

– Seks personer er døde. En av dem er gjerningspersonen. De andre fem er ofre, sier regionpolitimester James MacSween i York.

Den sjette personen som ble skutt av gjerningsmannen, ligger på sykehus og er forventet å overleve.

MacSween sier det ikke er avklart om skytteren bodde i blokken der drapene fant sted. Politiet har ikke sagt hvem den mistenkte er, men at gjerningspersonen handlet alene.

Masseskytinger er sjeldne i Canada, og Toronto har lenge vært stolt av å kunne kalle seg en av verdens tryggeste storbyer. Canadiere er urolig for all utvikling som kan tyde på at de er i ferd med å nærme seg USAs problemer med våpenbasert vold.

I april 2020 drepte en bevæpnet mann forkledd som politimann 22 mennesker i den østlige provinsen Nova Scotia. Angrepet er Canadas verste masseskyting noensinne. Måneden etter forbød statsminister Justin Trudeau over 1500 skytevåpen, hovedsakelig automatvåpen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer