Fem og et halvt års fengsel for grovt coronabedrageri

En mann er dømt til fem og et halvt års fengsel for misbruk av permisjonsreglene knyttet til coronapandemien. Han må tilbakebetale nesten 10 millioner kroner.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Oslo tingrett fant mannen i 30-årene skyldig i medvirkning til grovt bedrageri av 9,8 millioner kroner og forsøk på grovt bedrageri av ytterligere 7 millioner kroner.

Han er også dømt til å betale erstatning til Nav med 9,9 millioner kroner.

– Skatteetaten og Nav oppdaget sommeren 2020 at flere foretak innrapporterte ett stort antall personer som arbeidstakere rett før de samme personene ble permittert, og det ble sendt inn krav om stønad ved permittering. Ett stort flertall av personene rapporterte tilbake til Nav at arbeidsforholdene ikke var reelle, skriver politiadvokat Helge Vigerust i en oppsummering.

– Saken har avdekket et nettverk av personer som har bistått på ulike måter, blant annet med personopplysninger, foretak og bankkonti.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer