Fem kommuner har fortsatt ikke noen registrerte coronatilfeller

Nesten 160.000 nordmenn fått påvist coronasmitte siden pandemiens start. Men fem kommuner i landet har foreløpig sluppet unna smitte.

Utsira, som er Norges minste kommune, er en av fem kommuner i landet det ikke er påvist coronasmitte. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Utsira, som er Norges minste kommune, er en av fem kommuner i landet det ikke er påvist coronasmitte. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Smittetallene i Norge har den siste tiden steget kraftig og forrige uke ble det satt flere smitterekorder i landet. Ifølge Folkehelseinstituttet har 157.034 nordmenn fått påvist smitte, og smitten har spredt seg til hele landet – med unntak av fem kommuner, skriver Nationen.

Disse kommunene er Utsira i Rogaland, Vevelstad i Nordland, og Røyrvik, Leka og Rindal i Trøndelag.

Fire av kommunene er blant de ti kommunene i Norge med lavest innbyggertall. Unntaket er Rindal.

Minst er Utsira kommune med kun 198 innbyggere.

– Vi er ikke så mange innbyggere, og vi bor heller ikke spesielt tett. Samtidig har folk vært flinke og tatt pandemien seriøst. Her har vi ingen vaksinemotstandere. Innbyggerne har fulgt smittevernreglene og vært forsiktige med å ikke dra med seg smitten ut hit, sier Utsira-ordfører Marte Eide Klovning.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer