Cyanid-saken

Fem identiske varebiler ble stjålet

De polske mennene som er siktet i cyanid-saken stjal flere identiske varebiler, og bilene er fremdeles ikke er kommet til rette, opplyser politiet.

Etter en stor politiaksjon ble to av mennene pågrepet i starten av mars, og beholderen med cyanid ble funnet intakt. Foto: Politiet / NTB scanpix
Etter en stor politiaksjon ble to av mennene pågrepet i starten av mars, og beholderen med cyanid ble funnet intakt. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen av de fem varebilene av modellen Mercedes-Benz Sprinter er kommet til rette, og politiet tror de kan ha blitt sendt ut av landet, skriver Romerikes Blad tirsdag.

En beholder med det svært giftige stoffet cyanid kom på avveie 22. februar, da en varebil ble stjålet på Lørenskog. Cyanidbeholderen kom til rette 1. mars i Gjerdrum. Da befant den seg i en annen bil, som hadde stukket av fra en politikontroll.

Nå er ytterligere en person siktet i saken. Han ble pågrepet i juni, men er løslatt mot meldeplikt. De tre andre sitter fremdeles i varetekt. Alle fire er siktet for biltyveri.

Politiet tror ikke at de var ute etter å stjele beholderen med cyanid, men mener de systematisk har stjålet varebiler av modellen Sprinter fra Mercedes.

– Politiet ser et mønster siden det er nøyaktig samme biltype de har stjålet hver gang. Det meste tyder på at de ikke visste at det var cyanid i bilen de stjal ved Lørenskog stasjon, sier politiadvokat Ole Kristian Holtsmark i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Beholderen inneholdt nok cyanid til å kunne ta livet av opp mot 125 mennesker.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer