New Zealand:

Fem døde i forlis på New Zealand – båt kan ha blitt truffet av hval

Fem mennesker omkom da en liten båt kantret utenfor kysten av New Zealand lørdag. Myndighetene tror båten kan ha blitt truffet av en hval.

Redningsmannskaper leter etter ovelevende ved kysten av Kaikoura, New Zealand lørdag. Foto: NTB scanpix / AP
Redningsmannskaper leter etter ovelevende ved kysten av Kaikoura, New Zealand lørdag. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken skjedde utenfor byen Kaikoura på Sørøya. Seks personer ble reddet opp fra vannet.

Det er både spermhval og knølhval i området, hvor det var blikk stille da ulykken skjedde. Kaikouras ordfører Craig Mackle sier det antas at båten ble truffet av en hval som kom opp til overflaten.

Så langt er dette ikke bekreftet av politiet.

– Informasjonen vi har i øyeblikket, er at dette ser ut til å være en kollisjon. Med hva, vet vi ikke på dette tidspunktet, sa Matt Boyce fra politiet i Kaikoura på en pressekonferanse.

Vitner forteller at to helikoptre sirklet over området etter forliset, og at to dykkere hoppet ut for å lete etter passasjerene. En person som satt oppå den kantrede båten, ble reddet.

Kaikoura er et populært område for hvalsafarier, og en rekke turoperatører arrangerer turer med både båt og helikopter for å se hvaler, delfiner og andre sjødyr.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer