Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai torsdag formiddag. Foto: AP / NTB scanpix.
Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai torsdag formiddag. Foto: AP / NTB scanpix. Vis mer

Fem døde da bygning raste sammen i Shanghai

Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai.

Publisert

Minst 20 mennesker ble fanget i ruinene i sentrum av Shanghai etter at bygningen raste sammen torsdag formiddag. Bygget var i ferd med å renoveres, og flesteparten av dem som var til stede var bygningsarbeidere.

Kinesiske myndigheter opplyste raskt at 19 mennesker var reddet ut. Senere opplyste de at fem av dem var døde.

Bilder publisert i sosiale medier av Kinas krisedepartement viser redningsarbeidere som henter ut bygningsarbeidere dekket av blod og støv. Næringsbygget har tidligere vært brukt som utsalgssted for Mercedes-Benz-biler.

En lokal innbygger sier til AFP at hun lå og sov da bygningen raste sammen. Hun sier hun våknet av det som kjentes ut som et jordskjelv.

– Jeg trodde først det var en eksplosjon, sier hun.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.