Fem døde da bygning raste sammen i Shanghai

Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai.

Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai torsdag formiddag. Foto: AP / NTB scanpix.
Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai torsdag formiddag. Foto: AP / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Minst 20 mennesker ble fanget i ruinene i sentrum av Shanghai etter at bygningen raste sammen torsdag formiddag. Bygget var i ferd med å renoveres, og flesteparten av dem som var til stede var bygningsarbeidere.

Kinesiske myndigheter opplyste raskt at 19 mennesker var reddet ut. Senere opplyste de at fem av dem var døde.

Bilder publisert i sosiale medier av Kinas krisedepartement viser redningsarbeidere som henter ut bygningsarbeidere dekket av blod og støv. Næringsbygget har tidligere vært brukt som utsalgssted for Mercedes-Benz-biler.

En lokal innbygger sier til AFP at hun lå og sov da bygningen raste sammen. Hun sier hun våknet av det som kjentes ut som et jordskjelv.

– Jeg trodde først det var en eksplosjon, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer