Felleskjøpet permitterer 18 og innfører ansettelsesstopp

15 avdelinger over hele landet påvirkes av permitteringene i Felleskjøpet. Samtidig innføres en rekke andre tiltak for å sikre lønnsomheten.

Bondesamvirket Felleskjøpet Agri har rundt 100 butikker rettet mot bønder og forbrukere i Norge og har i overkant av 4000 ansatte. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Bondesamvirket Felleskjøpet Agri har rundt 100 butikker rettet mot bønder og forbrukere i Norge og har i overkant av 4000 ansatte. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi er inne i tøffere tider, og vi frykter det vil vare lenge. Vi har over en periode tatt ned investeringene og lagernivåene. Nå justerer vi på bemanningen for å bedre lønnsomheten, sier konsernsjef Svenn Ivar Fure i en pressemelding.

Mandag fikk 18 ansatte i divisjon Detaljhandel i Felleskjøpet permitteringsvarsel. Fra før av er 20 ledige stillinger ikke erstattet som følge av ansettelsesstopp i divisjonen siden i sommer.

Nå innføres det ansettelsesstopp i resten av selskapet.

Felleskjøpet opplever svekkelse av lønnsomheten på grunn av generelt store kostnadsøkninger, høyere rente og svak kronekurs. I tillegg førte årets ekstremvær med tørke og påfølgende flom til en dårlig kornhøst.

– Likviditeten til bonden er presset etter en svært krevende sesong. Det merker vi også, sier Fure.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer