Fellesforbundet brøt lønnsforhandlinger like etter restart

Bare et par timer etter at partene igjen satte seg til forhandlingsbordet, ble det brudd i lønnsoppgjøret mellom Norsk Industri, Fellesforbundet og Parat.

Norsk Industris leder Stein Lier Hansen (t.v.) og Fellesforbundets leder Jørn Eggum gjenopptok mandag forhandlingene i frontfaget. Kort tid etter ble det brudd i forhandlingene. Foto: Lise Åserud /NTB Scanpix
Norsk Industris leder Stein Lier Hansen (t.v.) og Fellesforbundets leder Jørn Eggum gjenopptok mandag forhandlingene i frontfaget. Kort tid etter ble det brudd i forhandlingene. Foto: Lise Åserud /NTB Scanpix Vis mer

– Det er brudd i forhandlingene for frontfagsoppgjøret. Det var Fellesforbundet som begjærte forhandlingene mellom partene for avsluttet mandag 3. august, skriver forbundet i en pressemelding mandag.

– Dermed er det klart at Fellesforbundet og Norsk Industri må ha hjelp fra Riksmekleren for å komme videre, heter det videre.

Fellesforbundets leder Jørn Eggum og Norsk Industris leder Stein Lier-Hansen vil møte hos Riksmekleren i Oslo for å avtale videre prosess tirsdag klokken 10.

Koronautsatt

De koronautsatte forhandlingene ble gjenopptatt klokken 13 mandag, men knappe to timer senere var det altså klart at partene ikke så noen grunn til å gå videre med samtaler.

Etter det NTB forstår, er det for stor avstand mellom arbeidstakernes krav og tilbudsviljen i Norsk Industri.

Parat er en del av frontfaget og forhandler med Norsk Industri parallelt med Fellesforbundet.

Årets lønnsoppgjør hadde akkurat startet da Norge stengte ned for å hindre spredning av koronavirus. 13. mars ble oppgjøret derfor satt på pause.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer