Feiringen i London er i gang

Militærparaden har startet, og folk som håper å få et glimt av dronning Elizabeth, har begynt å samle seg foran sikkerhetssperringene i The Mall i London.

En person utkledd som dronning Elizabeth blir intervjuet i The Mall. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB.
En person utkledd som dronning Elizabeth blir intervjuet i The Mall. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB. Vis mer
Publisert

The Mall er gaten som fører fram til Buckingham Palace. Torsdag formiddag var London sentrum full av folk som ønsker å delta på feiringen, som startet med den tradisjonelle militærparaden Trooping the Color. Paraden har helt siden 1760 vært en markering av den britiske monarkens offisielle fødselsdag. Mot slutten av seremonien er det ventet at den 96 år gamle dronningen vil dukke opp på slottsbalkongen sammen med andre familiemedlemmer.

Det er god stemning blant de mange som har samlet seg i The Mall for å feire dronning Elizabeth. Foto: David Cliff / AP / NTB.
Det er god stemning blant de mange som har samlet seg i The Mall for å feire dronning Elizabeth. Foto: David Cliff / AP / NTB. Vis mer

Spenningen bygger seg opp, skriver BBC , som påpeker at det ikke bare er briter som ønsker å feire dronningens 70 år på tronen. Også en kvinne fra Australia og en annen fra som bor i Spania, har møtt fram i The Mall.

Millioner av briter vil delta på feiringen av dronningens platinum-jubileum. Aldri noensinne har en britisk monark sittet så lenge på tronen. Det skal arrangeres gatefester over hele landet, og i London er det satt opp en stor scene foran Buckingham Palace, der en rekke musikere skal opptre.

Britene har fått to dager fri for å delta i feiringen, som fortsetter i helgen og dermed varer i fire dager.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer