Spania:

Feirer at unntaksperiode er over: - Det er som nyttår

Spania har tatt et viktig skritt mot en mer normal hverdag. Den nasjonale unntaksperioden er over, og folk kan igjen reise fritt i hele landet.

Festglade spanjoler er samlet på en strand i Barcelona for å feire at det går mot mer normale tider. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB
Festglade spanjoler er samlet på en strand i Barcelona for å feire at det går mot mer normale tider. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en strand i Barcelona var stemningen euforisk da klokka slo midnatt og unntaksbestemmelsene ble opphevet natt til søndag.

– Det er som nyttår, sier Oriol Corbella (28) som deltok i feiringen av at et halvt år med strenge nasjonale smittevernrestriksjoner er over.

– Vi får tilbake litt normalitet, frihet, men vi må huske på at viruset fortsatt er der, føyer han til.

På bursdag i Galicia

Nylig ble mange spanjoler svært indignert over at utenlandske turister plutselig kunne strømme til landet på ferie, mens de selv ikke fikk lov å besøke familie i andre deler av landet.

Nå kan også spanjolene reise på ferie i eget land.

– Jeg følte meg frustrert og innestengt, uten noe frihet, sier Blaca Valls (46), som neste helg reiser til Galicia nordvest i landet for å feire en bursdag.

Andre gleder seg over å kunne reise ut av byen sammen med venner.

– Bare det å være sammen, det er masse følelser, sier Argentina Enriques (37), som er student fra Mexico.

Frykter mer smitte

Regjeringens unntaksbestemmelser har gjort lokale myndigheters smittevernjobb enklere. Med de nasjonale bestemmelsene i ryggen har de kunnet innføre portforbud i områder med høyt smittetrykk og sette strenge begrensninger for hvor mange mennesker som kan møtes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer