FCK-seier overskygget av homohets

Fotball er ikke eneste tema etter FC Københavns 1-0-seier over OB i den danske superligaen.

Viktor Fischer (til venstre), her fra en kamp for Ajax mot Molde i 2015, ble hetset av OB-fansen søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Viktor Fischer (til venstre), her fra en kamp for Ajax mot Molde i 2015, ble hetset av OB-fansen søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bortelagets Viktor Fischer rapporterer nemlig om at han gjentatte ganger ble utsatt for homofiendtlige tilrop fra hjemmepublikummet. Og det er angivelig ikke første gang OB-supporterne ikke klarer å oppføre seg.

– Sist vi spilte i Odense var det homofobiske tilrop fra OB-fansen, og det var det også flere ganger i dag. I etterkant var det deilig å stå igjen med seieren, sa Fischer til danske TV3.

Han klarte ikke å dy seg og gikk bort til OB-fansen for å tildele dem slengkyss. Det så ut til å provosere tilskuerne ytterligere.

– Homofobi skal ikke aksepteres, og det skal sees på linje med rasisme. Jeg håper at hvis ikke superligaen gjør noe med det, så gjør OB selv noe med dette med hensyn til deres egne fans, seier Fischer og fortsetter:

– Noen vil kanskje mene at man skal holde seg for god til å rope tilbake til fansen, men jeg valgte å gjøre det. Nå håper jeg at det blir belyst at OBs fans synger homofobiske sanger mot spillerne.

Får støtte

Fischer får støtte fra den tidligere OB-spilleren Mathias Jørgensen (nå USA-proff). Han forteller via Twitter at fansen hetset FCKs Fischer da lagene møttes tidligere i sesongen.

– Jeg ville lyve om jeg sa at jeg ikke hørte noe. Dessverre hørte jeg en hel tribune i Odense synge homofobiske sanger om Viktor Fischer. Dessverre!, skriver Jørgensen.

FCK-veteranen William Kvist (34), som spilte de ti siste minuttene som innbytter for nettopp Fischer, hørte også tilropene fra OB-fansen da han varmet opp.

– Man blir litt trøtt og lei av det. Jeg trodde vi hadde vokst fra det. Men det er åpenbart et par stykker som synes at dette lar seg høre i 2019. Vi skal gjøre noe med det. Det skal vekk. Jeg tror og håper at OBs fanklubb gjør noe, sier Kvist.

– Aksepteres ikke

OB tok også til Twitter søndag kveld. Klubben varsler ingen tiltak, men sier at den ikke aksepterer homohets.

– Vi er klar over at fotball kaller fram de store følelser, og at man kan bli sur, sint og skuffet. Men vi vil ikke akseptere tilrop som har homofobisk, rasistisk eller diskriminerende karakter, heter det.

Også OBs og FCKs supportergrupper markerer sin avstand mot hetsen Fischer ble utsatt for.

– Sammen med FCKs fanklubb tar De Stribede sterkt avstand fra homofobiske og rasistiske sanger og andre diskriminerende tilrop. Vi håper selvfølgelig at andre fanklubber i superligaen vil støtte opp om dette, så vi sammen kan få satt en stopper for det, heter det i en melding fra OBs fanklubb som er undertegnet av ledelsen i begge supportergruppene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer