FBI ransaker boligen til tidligere visepresident Mike Pence

FBI ransaker fredag boligen til tidligere visepresident Mike Pence i Indiana på jakt etter graderte dokumenter.

Tidligere visepresident Mike Pence. Foto: AP / NTB
Tidligere visepresident Mike Pence. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Ransakingen skjer etter at en av hans medarbeidere fant graderte papirer i huset hans i forrige måned og varslet justisdepartementet.

Dokumentene som ble funnet, er levert til nasjonalarkivet. Pences advokat sier at de ble pakket ned ved en feil sammen med andre papirer da han flyttet ut av kontoret sitt da hans periode i Washington var over.

Pence har godtatt at FBI går gjennom huset hans etter samtaler med justisdepartementet.

Pence ble torsdag stevnet i forbindelse med etterforskningen av hans tidligere sjef Donald Trump. Stevningen ble tatt ut etter flere måneder med forhandlinger mellom føderale påtalemyndigheter og Pences juridiske rådgivere.

Justisdepartementets spesialetterforsker Jack Smith ble i november utnevnt til å etterforske de hemmeligstemplede dokumentene som ble funnet i Trumps Florida-hjem i fjor sommer – samt en egen etterforskning av Trump og hans alliertes forsøk på å omgjøre resultatet av presidentvalget i 2020.

I den siste tiden er det også funnet graderte dokumenter på president Joe Bidens tidligere kontor og hjemme hos ham, og boligene hans i Delaware er gjennomsøkt av FBI. Ingen flere dokumenter ble funnet i fritidsboligen hans i forrige uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer