FBI jakter på dem som deltok i stormingen av Senatet

Nærmere 100 personer er pågrepet etter stormingen av Senatet i Washington onsdag. Flere av dem som deltok, har fått sparken av sine arbeidsgivere.

USAs føderale politi har identifisert en rekke av dem som stormet Senatet onsdag, og nærmere 100 er alt pågrepet. Foto: AP / NTB
USAs føderale politi har identifisert en rekke av dem som stormet Senatet onsdag, og nærmere 100 er alt pågrepet. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

USAs føderale politi FBI har utlovet 50.000 dollar, drøyt 420.000 kroner, for tips om hvem som utplasserte rørbomber utenfor kontorene til Republican National Committee og Democratic National Committee.

De to bombene ble funnet samtidig med at Senatet ble stormet, men ble uskadeliggjort før de eksploderte.

Et overvåkingsbilde offentliggjort av FBI viser en mulig mistenkt, iført grå hettejakke, svarte bukser og hansker, bærende på en gjenstand som kan ha vært en rørbombe.

Samler informasjon

FBI har også etablert et nettsted der de samler informasjon, bilder og videoer av Trump-tilhengerne som deltok i stormingen på Capitol Hill.

Mange av deltakerne tok selv bilder og delte dem i sosiale medier, og aktivister bistår også med å spore opp disse og overlevere dem til FBI.

Jobben ble gjort lettere ved at mange av deltakerne ikke bar ansiktsmaske, til tross for koronapandemien som herjer i USA.

Lette å identifisere

Blant dem som alt er pågrepet, er politikeren Derrick Evans som sitter i delstatsforsamlingen i West Virginia for Republikanerne. Han var lett å identifisere ettersom han strømmet sin egen deltakelse i stormingen på Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer