Foto: En væpnet gruppe til angrep på Nord-Koreas ambassade i Madrid 22. februar. Foto: Bernat Armangue/AP/NTB Scanpix.
Foto: En væpnet gruppe til angrep på Nord-Koreas ambassade i Madrid 22. februar. Foto: Bernat Armangue/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Nord-Korea

– FBI har fått tyvegods fra innbrudd i nordkoreansk ambassade

En gjeng ledet av en mexicaner har gitt FBI tyvegods fra et innbrudd de gjennomførte i Nord-Koreas ambassade i Madrid, opplyser en spansk dommer.

Publisert

I det som The New York Times omtaler som en av de rareste hendelsene internasjonalt i manns minne, gikk en væpnet gruppe til angrep på Nord-Koreas ambassade i Madrid 22. februar. Deretter forlot de stedet. Naboer meldte at de hørte kvinneskrik, men ambassaden ønsket ikke å snakke om saken med spansk politi.

Tirsdag ble saken enda rarere da dommer José de la Mata i en rapport skrev at en mexicaner bosatt i USA ledet angrepet og senere tilbød «audiovisuelt materiale» til FBI.

Lederen, identifisert som Adrian Hong Chang, ankom ambassaden og ba om å få møte ambassadens økonomisjef Yun Sok So. Han presenterte et falskt forretningskort der han identifiserte seg som Matthew Chao, som partner i et selskap han kalte Baron Stone Capital. Hong Chang hadde med seg ni andre personer. De dro fram kniver, macheter, metallrør og kopier av luftvåpen og angrep ambassadens ansatte, ifølge rapporten.

– Det er vår vanlige praksis å verken bekrefte eller avkrefte at det pågår etterforskning, uttaler FBI.

Lee Wokosky, som har vært ansatt i USAs utenriksdepartement og det nasjonale sikkerhetsrådet, sier han er blitt engasjert som juridisk rådgiver for gruppen som kaller seg Provisional Government of Free Joseon eller Cheollima Civil Defense.

– Mange av dommer de la Matas antakelser er unøyaktige, sier Wolosky, og legger til at gruppens oppgave er å hjelpe folk som prøver å flykte fra Nord-Korea.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.