FBI etterforsker mulig terrormotiv etter skyting på flybase

Den saudiarabiske mannen som drepte tre personer på en militærbase i Florida, skal ha sett på filmer av masseskytinger sammen med tre andre noen dager før.

Ambulansepersonell i aksjon utenfor marinens flybase i Pensacola i Florida fredag. Tre personer ble skutt og drept av en mann fra det saudiarabiske flyvåpenet som var på basen for å gjennomgå opplæring. Foto: WEAR-TV via AP / NTB scanpix
Ambulansepersonell i aksjon utenfor marinens flybase i Pensacola i Florida fredag. Tre personer ble skutt og drept av en mann fra det saudiarabiske flyvåpenet som var på basen for å gjennomgå opplæring. Foto: WEAR-TV via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det opplyser en amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AP. Politiet etterforsker om mannen hadde et terrormotiv.

Mannen kom fra det saudiarabiske flyvåpenet og var i USA for opplæring. Han åpnet ild i et klasserom på den amerikanske marinens flybase i Pensacola fredag morgen.

I forrige uke skal mannen ha holdt et middagsselskap for tre andre studenter, der de så på filmer av masseskytinger, ifølge Aps kilde.

En av de tre som var til stede skal ha filmet utenfor bygningen mens skytingen fredag pågikk. De to andre, som også er fra Saudi-Arabia, skal ha fulgt med fra en bil.

Flere savnet

Ti saudiarabiske militære som også er på studieopphold blir nå holdt tilbake på basen, mens flere andre er savnet.

Skytingen førte til en stor politiaksjon og basen ble stengt ned. Mannen ble til sist skutt og drept av politiet. I tillegg til de drepte, ble åtte personer såret, opplyser sheriffen i Escambia fylke, David Morgan.

FBI undersøker nå meldinger i sosiale medier og etterforsker om mannen kan ha hatt forbindelser til terrorgrupper.

Nettstedet Site, som overvåker ekstremistgrupper på nett, skriver at mannen la ut meldinger på Twitter som kan peke mot et mulig motiv.

– Jeg er mot ondskap, og USA har endret seg til en ond nasjon, skal han ha skrevet.

Ringte Trump

Myndighetene i Saudi-Arabia var etter skytingen raskt ute med å erklære støtte til USA. Kong Salman ringte USAs president Donald Trump noen timer etter hendelsen for å kondolere. I etterkant har også emneknaggen «Saudis stand with America» blitt delt av mange i sosiale medier.

Flybasen NAS Pensacola er en av den amerikanske marinens mest historiske og kjente baser. Den huser over 16.000 militært ansatte og 7.400 sivile, ifølge basens nettside.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer