FBI: Død person er trolig kvinnen som forsvant på bobiltur med kjæresten

Levningene som ble funnet i et skogsområde i Wyoming i USA er trolig kvinnen fra Florida som forsvant mens hun var på tur med kjæresten, opplyser FBI.

Gabrielle «Gabby» Petito forsvant da hun var på biltur med en ombygd varebil sammen med kjæresten. Foto: FBI Denver via AP / NTB
Gabrielle «Gabby» Petito forsvant da hun var på biltur med en ombygd varebil sammen med kjæresten. Foto: FBI Denver via AP / NTB Vis mer
Publisert

Amerikanske myndigheter satte i gang et omfattende søk etter den 22 år gamle Gabrielle «Gabby» Petito. Familien meldte henne savnet 11. september, og nyheten utløste en enorm mobilisering i sosiale medier for å finne henne.

FBI opplyser at hun ble funnet av politibetjenter som de siste to dagene har gjennomsøkt ulike campingplasser i nasjonalparken Grand Teton. Dødsårsaken er så langt ikke kjent, sier spesialetterforsker Charles Jones.

– Obduksjonen er ikke fullført, og vi kan dermed ikke si med 100 prosent sikkerhet at det er Gabby, men hennes familie er informert, sier han.

En talsperson sier på vegne av familien at den ber om tid til å sørge og at det kommer en offentlig uttalelse senere. Advokaten sier familien takker FBI, Grand Teton Search and Rescue og andre etater som har deltatt i søket.

– Familien vil være evig takknemlig, heter det uttalelsen.

Kjæresten også savnet

Petito og kjæreste Brian Laundrie la ut på en reise gjennom USA i juli i en ombygd varebil. Planen var å besøke nasjonalparker vest i USA. Politiet sier Laundrie imidlertid var alene da han kjørte bilen tilbake til sine foreldre i Florida 1. september.

Politiet var interessert i å komme i kontakt med ham i forbindelse med etterlysningen av Petito ti dager senere, men han var ikke samarbeidsvillig.

Saken ble enda mer komplisert da også Laundrie forsvant. Han ble sist sett av familiemedlemmer i Florida tirsdag.

Mer enn 50 politibetjenter søkte søndag for andre dag etter ham i et 24.000 dekar stort område i Sarasota County i Florida med mange turstier og teltplasser.

– Nyheten om Gabby Petito er hjerteskjærende, heter det i en kort uttalelse fra Laundries familie.

Stoppet av politiet

Parets reise startet i juli fra Long Island. Målet var nå Oregon innen slutten av oktober, ifølge deres innlegg i sosiale medier, men Petito forsvant etter hennes siste kontakt med familien i slutten av august.

Tidligere samme måned ble paret stoppet av en politipatrulje i Moab i Utah etter melding om vold. I videoen offentliggjort av politiet, forklarer en opprørt Petito at hun slo til Laundrie i en krangel.

Politiet opprettet ikke sak, men paret blir bedt om å gå hver til sitt for natten. Laundrie sjekket inn på et motell, mens Petito ble værende i den ombygde varebilen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer