Farlig damp på Fagerstrand – vurderer evakuering av boliger

Politiet ber folk ved Fagerstrand i Nesodden lukke vinduer og holde seg innendørs grunnet farlig damp. Evakuering av boliger vurderes.

Publisert
Sist oppdatert

– Det er meldt om utslipp til vann av en væske som er farlig ved innånding av damp. Dette er fra en bedrift i Fagerstrandbakken. Brannvesen og politi er på stedet. Ambulanse er på vei, skriver politiet på Twitter.

Gassen medfører middels fare for miljø- og helseskader, og stor fare for brann og eventuelt eksplosjon, sier politiets operasjonsleder Tom Sandberg til NTB i 18.30-tiden.

– Mindre mengder innånding av damp irriterer slimhinner. Større mengder kan gi alvorlige konsekvenser, som sløvhet, forvirring og koma, sier Sandberg.

Brannvesenet jobber på stedet, med kartlegging av farlighet og sikkerhetsavstander. Evakuering av hus i området vurderes også.

Lekkasjen er stoppet, men 4.000 liter av væsken UM1307 rakk å lekke ut, og har lagt seg på vannet.

En kvinne har meldt om kvalme og hodepine etter innånding av gassen. Ambulanse er på vei for å se til kvinnen, forteller Sandberg.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.30.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer