Farevarslene hagler: - Venter svært kraftige vindkast

Det er betydelig skredfare i deler av Vestlandet, Nord-Norge og Midt-Norge tirsdag. I tillegg ventes kraftig vind i Møre og Romsdag og Trøndelag.

Vei Fv 5400 Bergsdalen i Dale ble stengt mandag på grunn av jordskred. Foto: Veitrafikksentralen Vest / NTB
Vei Fv 5400 Bergsdalen i Dale ble stengt mandag på grunn av jordskred. Foto: Veitrafikksentralen Vest / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

I Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten, Svartisen, Helgeland, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Hardanger er det pågående skredfare som vil vedvare tirsdag.

Fra og med midnatt natt til tirsdag er det også utstedt oransje farevarsel om snøskred for Romsdal, Voss, Trollheimen, Heiane, Hardanger, Vest-Telemark og Hallingdal.

Det ventes også kraftig snøfokk i fjellet i deler av Sør-Norge, samt oransje farevarsel for svært kraftige vindkast i deler av Møre og Romsdal og Trøndelag.

– Natt til tirsdag ventes det lokalt svært kraftige vindkast på 33–40 m/s fra sørvest-vest, og på kysten kortvarig sterk storm 30 m/s. Vinden vil øke først i Møre og Romsdal, og minke sist i Trøndelag, skriver Yr i farevarselet.

Det er også pågående fare for jord-, sørpe- og flomskred i deler av Vestlandet, som har vedvart siden helgen. Faren ventes å avta ved 7-tiden tirsdag morgen.

– Det ventes mer nedbør fra mandag ettermiddag, opptil 30–50 millimeter på 12 timer, som regn under cirka 800 meter over havet. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt, heter det i farevarselet.