Farevarsel om kraftige vindkast

Slik blir helgeværet.

Det har kommet mye regn i Oslo i oktober. Foto: Mariam Butt / NTB
Det har kommet mye regn i Oslo i oktober. Foto: Mariam Butt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helgen byr på nedbør både på Østlandet og på Vestlandet.

– Lørdag og søndag blir det mye vind på Vestlandet og i Trøndelag, og vi har sendt ut farevarsel om kraftige vindkast. Lørdag kveld og natt kommer det nedbør inn over Vest-, Sør- og Østlandet. Søndag blir det også en del regn, sier Wahl.

Det kan også komme snø på de høyeste fjellovergangene i Sør-Norge lørdag og søndag, så meteorologen anbefaler å sjekke værmeldingene før man setter seg i bilen.

– I Nord-Norge blir det en del vind i helgen med stiv kuling utsatte steder, men været blir ikke så aller verst, selv om det kan komme noen byger enkelte steder, sier Wahl.

- Klissvått på Østlandet

På målestasjonen på Blindern i Oslo ble det registrert 205,9 millimeter nedbør i oktober. Det er 145 prosent over normalen, som er på 84 millimeter.

Målestasjonen Florida i Bergen fikk på sin side 188,5 millimeter med nedbør, som er langt mindre enn det som er vanlig for oktober. Der er normalen på 271 millimeter.

– Det har vært klissvått på Østlandet, mens det på Vestlandet har vært relativt tørt til oktober å være, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer