Farevarsel om «katastrofale oversvømmelser» - Biden erklærer unntakstilstand

Orkanen Fiona har truffet Puerto Rico, og søndag kveld norsk tid var hele øya uten strøm. Det er sendt ut farevarsel om «katastrofale oversvømmelser».

Satellittbilde av ekstremværet Fiona over Karibia lørdag. Søndag har Fiona styrket seg til orkan. Foto: NOAA via AP / NTB
Satellittbilde av ekstremværet Fiona over Karibia lørdag. Søndag har Fiona styrket seg til orkan. Foto: NOAA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Fiona hadde søndag vindkast opp mot 140 kilometer i timen, opplyser det amerikanske orkansenteret NHC, som sier at orkanen kommer til å bygge seg opp enda mer i styrke i de neste 48 timene.

Søndag kveld norsk tid opplyste NHC at orkanen hadde truffet øya, og det advares om at ekstremværet vil føre til katastrofale oversvømmelser både på Puerto Rico og i Den dominikanske republikk, som ligger på naboøya Hispanola.

USAs president Joe Biden har erklært unntakstilstand på Puerto Rico, som er amerikansk territorium.

Kraftselskapet Luma, som har ansvar for strømnettet på øya, sier at dårlig vær og kraftig vind har skapt problemer for strømforsyningen og at det er «blackout på hele øya».

– Værsituasjonen er ekstremt farlig og hindrer oss i å undersøke situasjonen, opplyser selskapet, som sier det kan ta flere dager før strømmen fungerer som normalt igjen.

Det er bare fem år siden orkanen Maria førte til enorme ødeleggelser og tap av over 3.000 liv på Puerto Rico.

Lørdag feide Fiona, som da var storm, over Karibia. Ifølge CNN mistet minst en person livet på Guadeloupe, og det meldes om oversvømmelser flere steder på grunn av stormen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer