Farevarsel for lyn og nedbør i nord: - Det ventes svært mye regn

Torsdag ettermiddag er det fare for tordenvær med mye lyn i deler av Nord-Troms og i Finnmark. Det er også fare for svært mye regn og skred.

Det er sendt ut gult farevarsel på grunn av mye lyn i deler av Nord-Troms og Finnmark. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Det er sendt ut gult farevarsel på grunn av mye lyn i deler av Nord-Troms og Finnmark. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Yr har sendt ut gult farevarsel for mye lyn og anbefaler folk å følge med på været og værvarselet torsdag ettermiddag.

Uværet er preget av store lokale forskjeller. Noen steder vil ikke få tordenvær, mens andre steder vil tordenværet føre med seg kraftige vindkast og mye nedbør.

I tillegg er det sendt ut oransje farevarsel for mye regn, som gjelder for Vest-Finnmark og Finnmarksvidda.

– Det ventes svært mye regn, lokalt 40–60 mm i løpet av 12 timer, mest nedbør ventes i ytre strøk, skriver NVE på sine nettsider.

NVE har også sendt ut gult farevarsel om jord- og flomskredfare i deler av Troms og Finnmark. Skredhendelser kan forekomme, og bane- og veistrekninger kan bli stengt som følge av dette.

NVE råder folk til holde stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for snø, is, grus, søppel, kvist og løv. Dette er fordi tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer